Nyt saat siivouksen entistä edullisemmin.

Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen määrä on huikeat 60 % yrityksellä teetetyn työn hinnasta. Maksat siis siivouksesta 60 % vähemmän kuin laskutetun tuntihinnan. Vähennyksen maksimimäärä vuonna 2023 on 3 500 € henkilöltä. Jos haet vähennystä esimerkiksi yhdessä puolisosi kanssa, maksimivähennys on jopa 7 000 € vuodessa. Omavastuu on 100 € henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennyksen määrä vähennetään suoraan vuoden aikana kertyneistä veroistanne. Jos tiedät, kuinka paljon kotitalousvähennyskelpoisia kuluja sinulle vuoden aikana tulee, voit ilmoittaa summan etukäteen verottajalle, jolloin veroprosenttisi pienenee. Näin saat säästön käyttöösi joka kuukausi.

Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat esimerkiksi näitä töitä kotiisi: siivous, lastenhoito, asunnon remontit ja tietokoneiden asennukset. Kotitalousvähennystä saat myös töistä vapaa-ajan asunnollasi.

Voinko jakaa vähennyksen puolisoni kanssa?

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä seuraavasti: yhteensä 4 500 euroa vuodessa remonttikuluista yhteensä 7 000 euroa kotitalous-, hoiva ja hoitotyöstä sekä öljylämmityksestä luopumisesta. Jos puolisoiden vähennys on yhteensä korkeintaan 2 250 euroa (tai 3 500 euroa), voitte halutessanne hakea koko vähennyksen vain toisen puolison verotuksessa. Silloin maksatte omavastuun vain yhden kerran. Jos yhden henkilön vähennyksen maksimimäärä ylittyy mutta vain toinen puolisoista hakee vähennystä, niin Verohallinto vähentää ylimenevän osan automaattisesti toisen puolison verotuksessa. Silloin 100 euron omavastuu menee molemmilta puolisoilta.
Lue lisää verohallinnon sivuilta!